Eigen Kracht Markt

Op zaterdag 6 oktober is er van 11.00 tot 16.00 uur een Eigen Kracht Markt in het Hof van Spaland. Ongeveer twintig organisaties die het leven beter, aangenamer, makkelijker maken, zijn die dag met een kraam aanwezig.


Zij geven informatie en tips over hoe Schiedammers de kwaliteit van hun leven kunnen verbeteren. "Denk hierbij aan activiteiten in de wijk, hulp bij opvoedingsvragen, taalcursussen, mantelzorgondersteuning en begeleiding voor kwetsbare Schiedammers", aldus een woordvoerder van de gemeente. Ieder is welkom om met elkaar en met vertegenwoordigers van de aanwezige organisaties in gesprek te gaan over hun buurt. 


Aanwezig zijn de Bibliotheek Schiedam, Frankelandgroep, de Oproepcentrale, Minters, Jacobuskerk, Voedselbank en Voedselbank tuinieren, Servicepunt Vrijwilligers Schiedam, Taalplus, Humanitas Homestart, sportconsulent gemeente Schiedam, Gewichtsconsulent, De Brug, Meet The Parents, SportMEE, Senioren Welzijn, wijkagenten en ambtenaren van de gemeente Schiedam. Ook mensen die interesse hebben in  het doen van vrijwilligerswerk kunnen zich op de markt oriënteren over de mogelijkheden, aldus de organisatie. 


De markt wordt georganiseerd door Dock en de Wijkondersteuningsteams Groenoord en Noordrand.


Van 11.00 tot 16.00 uur.


zaterdag 6 oktober